voetbalzone

‘Er zat een spits van 19,5 miljoen euro op de bank, dat is toch ongelooflijk’

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2016, 06:00
Advertentie

Newcastle United leed zaterdag thuis tegen Bournemouth (1-3) de derde opeenvolgende nederlaag in de Premier League. Het team van Steve McClaren staat op een teleurstellende negentiende plaats en clublegende Alan Shearer vraagt zich af of the Magpies in staat zullen zijn om de degradatiezone te verlaten. “Als ze hebben willen laten zien dat ze achter de manager staan, dan zitten ze in de problemen”, zo stelt de oud-aanvaller.

/

“McClaren zit in de problemen, hij moet eerlijk zijn en aangeven dat hij hier ook voor een deel verantwoordelijk voor is”, zo benadrukt Shearer, de topscorer aller tijden van Newcastle United. “De spelers laten helemaal niet zien dat ze er daadwerkelijk voor willen gaan en er zijn geen jeugdspelers die doorbreken. Hoofdscout Graham Carr is zeer belangrijk wat betreft het halen en verkopen van spelers. Maar er zat een spits van 19,5 miljoen euro op de bank. Dat is toch ongelofelijk”, verwijst Shearer naar Aleksandar Mitrovic. McClaren gaf zaterdag te kennen dat hij niet van plan is om op te stappen.

Newcastle United heeft maar één punt minder dan Sunderland, dat op een veilige plek staat, en bovendien nog een duel tegoed. De achterstand op nummer zestien Swansea City bedraagt echter negen punten, met nog tien speeldagen te gaan. Oud-voetballer Martin Keown kent McClaren nog uit hun gezamenlijke periode bij het nationale elftal. “Ik denk dat McClaren een geweldige trainer is, maar niet een manager. Hij zit in de problemen, zeker nu trainers als David Moyes, Brendan Rodgers en Rafael Benítez beschikbaar zijn.” Newcastle boekte maar één zege in de laatste vijf duels.

Bezig met laden …