voetbalzone

‘Er zijn bij NAC meer zaken die nog altijd als confronterende spiegel werken’

Peter Nusselder16 jun 2015, 12:38
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2015, 12:38
Advertentie

Robert Maaskant werd in de winterstop aangesteld om NAC Breda er weer bovenop te helpen, maar de trainer kon niet voorkomen dat zijn team uit de Eredivisie degradeerde. Maaskant stelde vervolgens zijn functie ter beschikking, maar is komend seizoen toch ‘gewoon’ als hoofdcoach én technisch manager werkzaam bij de Brabanders, die terug willen naar het hoogste niveau.

voetbalzone

Maaskant is volop bezig met de toekomst van NAC, dat er dinsdag in slaagde om verdediger Michael Dingsdag vast te leggen, maar dat wil niet zeggen dat hij de degradatie al ‘een plekje heeft kunnen geven’. “Nee, en dat gaat binnen onafzienbare tijd ook niet gebeuren”, maakt Maaskant duidelijk op de officiële website van zijn werkgever. De 46-jarige oefenmeester wijst erop dat NAC noodgedwongen afscheid neemt van kantoorpersoneel en dat de begroting minder wordt.

“Zo zijn er meer zaken die nog altijd als een confronterende spiegel werken”, vervolgt Maaskant, die niettemin slechts één doel voor ogen heeft in Breda: promoveren. “Dat verdient deze geweldige achterban en daar is alles op ingericht. Wij zijn op zoek naar spelers die met ons de stap naar het hoogste niveau willen maken, spelers met een NAC-DNA: een elftal vol passie betrokkenheid en enthousiasme. Een herkenbaar elftal voor de supporters en voor het personeel. De ploeg die we nu samenstellen moet vol strijden om promotie.”

Bezig met laden …