voetbalzone

'Er zit nauwelijks verschil in de druk bij Ajax en de druk hier'

Erik van Dam14 okt 2011, 17:05
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2011, 17:05
Advertentie

Volgens Oostenrijkse media is de grootste euforie rond de komst van Rasmus Lindgren naar Red Bull Salzburg inmiddels wat weggezakt. De 26-jarige Zweed verliet Ajax afgelopen zomer en zette zijn loopbaan voort bij die Rote Bullen. Zijn begin was goed, maar inmiddels is Lindgren wat teruggezakt en oogt hij niet meer dan 'degelijk'. De speler zelf zegt dat de kritiek van de buitenwacht hem echter niet deert. “Het doet weinig met me.”

/

Na de wedstrijd tegen Admira Wacker haalde trainer Ricardo Moniz zijn aanwinst uit de basisformatie van Red Bull. “We hebben daarna met elkaar gesproken en hij heeft me uitgelegd wat hij van mij verwacht. Dat probeer ik nu dus ook dagelijks te laten zien tijdens de trainingen”, vertelt Lindgren aan Sportnet. “De laatste twee weken waren heel intensief. Wie Moniz kent, weet dat hij hamert op kwaliteit. We hadden maar één weekend vrij, daar hebben we dus van genoten.”

Lindgren is inmiddels enkele maanden bezig in Oostenrijk, bij de club die meer ex-spelers uit de Eredivisie onder contract heeft staan. Petri Pasanen, Luigi Bruins, Simon Cziommer, Leonardo en David Mendes da Silva voetbalden allen korte of langere tijd in ons land. Op de vraag of de druk bij Salzburg lager ligt dan hij bij Ajax gewend was, is Lindgren duidelijk: “Daar zit weinig verschil tussen. Als je met je club de landstitel wilt pakken, is de druk overal even groot.”

Bezig met laden …