voetbalzone

'Eredivisie-doelwit' Hofmann opnieuw beste speler van Oostenrijk

Bart Kruyt10 dec 2009, 09:02
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2009, 09:02
Advertentie

Steffen Hofmann mag zich opnieuw de beste voetballer van Oostenrijk noemen. De middenvelder van Rapid Wien, die enkele maanden geleden nog even met een transfer naar de Eredivisie in verband werd gebracht, werd voor de tweede keer benoemd tot beste speler van de nationale competitie. Hij eindigde voor Milenko Acimovic (Austria Wien) en titelhouder Marc Janko (Red Bull Salzburg).

Voor Hofmann is het de tweede keer dat hij de prijs wint: in 2004 was hij ook al eens de beste van Oostenrijk. “Deze prijs is erg belangrijk voor mij”, zei de aanvaller, die de eerste buitenlander is die de trofee voor de tweede maal in ontvangst mag nemen. De Duitser speelt al sinds 2002 in Oostenrijk.

Hij is een basisspeler bij Rapid Wien en werd volgens Poolse media nadrukkelijk gevolgd door een club uit de Eredivisie. De onbekende vereniging was een paar keer aanwezig op de tribune van Rapid, maar vooralsnog kwam het niet tot een transfer. Met een aflopend contract op zak is het echter niet onwaarschijnlijk dat Hofmann in januari alsnog vertrekt uit Oostenrijk.

Bezig met laden …