voetbalzone

'Erg vervelend, dat zegt meer over zijn persoon dan onze handelwijze'

Daniel Cabot Kerkdijk24 aug 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2012, 07:00
Advertentie

De onderhandelingen over Yanic Wildschut hebben de relatie tussen VVV-Venlo en sc Heerenveen aangetast. Hans Soentjens, algemeen directeur van VVV, stoort zich aan de uitspraken van collega Robert Veenstra over het afgewezen bod dat de Friezen deden bij de Venlonaren op de aanvaller.

/

Veenstra vindt dat VVV een te hoog bedrag eist voor de jeugdinternational. "Erg vervelend en onsportief van Veenstra", claimt Soentjens vrijdag in De Telegraaf. "Dat zegt meer over zijn persoon dan de handelwijze van VVV. Wij hebben een maand geleden, toen Heerenveen zich meldde, een vraagprijs van 2,5 miljoen euro neergelegd met een doorverkooppercentage van 25 procent."

"Heerenveen heeft in totaal vijf keer een bod gedaan dat is opgelopen tot een finalebod van twee miljoen. Te weinig dus." De twintigjarige Wildschut staat in Venlo nog twee seizoenen onder contract. Veenstra zei donderdag: "Yanic stond heel hoog op ons lijstje, maar niet tegen elke prijs. Ons bod was meer dan marktconform voor een jeugdinternational."

Bezig met laden …