voetbalzone

Ergernis over speelschema Pasen: 'Dit vraag je nog niet van een beest'

Erik van Dam09 apr 2012, 11:55
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2012, 11:55
Advertentie

Scott Parker kan maar moeilijk accepteren dat er in Engeland rond alle feestdagen gewoon doorgespeeld wordt. De middenvelder kwam dit seizoen met Tottenham Hotspur in actie op de dag na Tweede Kerstdag, op Oudjaarsdag, afgelopen zaterdag én maandagmiddag, op Tweede Paasdag. Volgens Parker is het te gek voor woorden dat het schema zo druk is.

/

“Het is achterlijk, maar zo is het nu eenmaal”, sprak Parker aan Engelse verslaggevers. “Ik denk niet dat de rest van de wereld het goed begrijpt, maar het is wel schokkend ja. We spelen hier in een van de snelste competities ter wereld. Ik denk niet dat je andere sportmensen, of beesten, zou moeten vragen dit te doen. Maar in dit land wordt het van voetballers verwacht. We krijgen immers allemaal de best mogelijke behandeling na wedstrijden en moeten ermee leven.”

Tottenham staat momenteel vierde, op drie punten van zowel Chelsea als Newcastle United. Als de stand zo blijft, gaat de club de play-offronde voor de Champions League in. “We hebben het in eigen handen en moeten er alles uit zien te halen. Het is belangrijk dat we blijven winnen, te beginnen tegen Norwich City maandag. We kunnen er niet vanuit gaan dat de concurrentie wel punten zal blijven morsen.”

Bezig met laden …