voetbalzone

Erik ten Hag blijft toch aan als manager van Manchester United

Jonathan van Haaster11 jun 2024, 23:10
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:59
Advertentie

Groot nieuws uit Engeland. Erik ten Hag is ook komend seizoen de manager van Manchester United, zo meldt The Athletic. De Haaksberger zat op de schopstoel, maar na gesprekken met de clubleiding is besloten dat hij mag blijven. Ook zullen er gesprekken plaatsvinden om zijn contract te verlengen.

De positie van Ten Hag stond zwaar onder druk. Met een achtste plaats in de Premier League en uitschakeling in de groepsfase in de Champions League leek het doek te vallen voor de oefenmeester. In de laatste wedstrijd van het seizoen wist Ten Hag met Manchester United de FA Cup te veroveren.

Nadien volgde een onzekere periode. De clubleiding hield gesprekken met verschillende trainers, waaronder Kieran McKenna en Thomas Tuchel, maar de clubleiding is toch overtuigd van Ten Hag. De trainer zelf heeft inmiddels ook ingestemd met een langer verblijf op Old Trafford.

Dinsdag nog hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen Ten Hag en de clubleiding. De uitkomst daarvan is dus positief uitgevallen voor Ten Hag, die in eerste instantie hoe dan ook op de schopstoel leek te zitten. The Guardian schreef dat ook als Man United de FA Cup-finale van Manchester City zou winnen, er geen toekomst voor Ten Hag meer zou zijn.

Vlak na de winst van het Engelse bekertoernooi meldde The Athletic dat er nog wel degelijk mogelijkheden waren voor Ten Hag om aan te blijven. De clubleiding, onder leiding van mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe, zou het seizoen en de prestaties van Ten Hag eerst evalueren, voordat er een besluit zou worden genomen.

Ratcliffe benadrukte bij zijn entree op Old Trafford het belang van het nemen van de juiste beslissingen. De clubleiding nam dan ook uitgebreid zijn tijd om tot een conclusie over Ten Hag te komen. Ten Hag gaat komend seizoen samenwerken met technisch directeur Jason Wilcox. Bovendien lijkt het erop dat sportief directeur Dan Ashworth binnenkort de overstap maakt van Newcastle United.

Bovendien lijkt Ten Hag op vrij korte termijn ook nog eens zijn contract te verlengen. De voormalig succestrainer van Ajax, FC Utrecht en Go Ahead Eagles heeft nog een contract tot medio 2025. Manchester United heeft de optie om het contract met een jaar te verlengen, maar de partijen gaan dus om de tafel de genoemde termijnen te verlengen.

Ten Hag werd in 2022 aangesteld als manager van Manchester United en kende een succesvol eerste seizoen met een plek bij de eerste vier in de Premier League en de winst van de Carabao Cup. Ook werd de finale van de FA Cup bereikt, waarin het toen niet te stoppen Manchester City te sterk bleek.

Afgelopen seizoen bleek Manchester City dus wel te kloppen (2-1). Met de winst van de FA Cup wist Manchester United zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, wat met alleen de achtste plaats in de Premier League nooit gebeurd zou zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …