voetbalzone

Erik ten Hag: ‘Daarom zit hij bij de selectie, hij is heel dichtbij’

Tim Siekman03 feb 2019, 09:13
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2019, 09:13
Advertentie

Ajax won zaterdagavond met ruime cijfers van VVV-Venlo (6-0), na de mindere resultaten tegen sc Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2) in januari. Nicolás Tagliafico mocht tegen de Limburgers vanaf de start beginnen en Erik ten Hag was blij met de inzet van de linksback. De Argentijn werd na ruim een uur spelen met een reden gewisseld, aldus de trainer.

Ten Hag geeft aan dat hij geen risico wilde nemen met Tagliafico, die net was teruggekeerd van een blessure. “Hij had nog wel even door kunnen spelen, maar we wilden geen risico nemen met het oog op de volgende wedstrijden”, wordt de oefenmeester geciteerd door Ajax Life. Ten Hag wisselde ook Dusan Tadic, omdat hij de aanvaller rust wilde gunnen.

“We hadden een middenvelder nodig en daarom wilden we David Neres brengen. Dan maak je de keuze tussen Tadic en Hakim Ziyech, tegen sc Heerenveen was dat Ziyech.” Rasmus Kristensen kampte tijdens de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA met een hoofdblessure. Ten Hag overwoog om de Deen te wisselen voor Joël Veltman, maar besloot uiteindelijk Kristensen te laten staan.

“Rasmus was fit om door te gaan. Joël is op de goede weg en daarom zit hij nu ook bij de selectie. Hij is een maand in training, maar heeft wedstrijdritme nodig om weer volledig terug te keren. Ik denk dat hij daar heel dichtbij is”, aldus Ten Hag. Door de zege staat Ajax nu twee punten achter op PSV. De koploper kan zondagmiddag tegen Fortuna Sittard weer uitlopen naar een marge van vijf punten.

Bezig met laden …