Tyrell Malacia Manchester United 2023Getty

Erik ten Hag komt met bijzonder goed nieuws voor Tyrell Malacia

Mart van Mourik05 sep 2024, 18:08
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2024, 18:08
Advertentie

De UEFA heeft de volledige spelerslijst van Manchester United voor de competitiefase van de Europa League bekendgemaakt. De opvallendste naam in de selectie is Tyrell Malacia, die al sinds mei 2023 geen wedstrijd meer gespeeld heeft.

Manager Erik ten Hag kan naast nieuwkomers Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de Europa League ook beroep doen op Malacia. Het is nog onduidelijk wanneer de linksback precies kan terugkeren, maar zijn inschrijving voor het Europese toernooi lijkt op een spoedige terugkeer te duiden.

Begin augustus meldde journalist Samuel Luckhurst dat Malacia mogelijk al binnen twee maanden weer inzetbaar zou zijn. De 24-jarige linksback uit Rotterdam speelde zijn laatste wedstrijd op de slotdag van het seizoen 2022/23 en kampte nadien met uiteenlopende (fysieke) problemen.

Manchester United neemt het in de openingsronde van de competitiefase in eigen huis op tegen FC Twente. Verder zijn de manschappen van Ten Hag gekoppeld aan onder meer FC Porto en Fenerbahçe.

In het overzicht van de UEFA staan alleen de 25 spelers die op de A-lijst staan. Op de B-lijst staan spelers die na 1 januari 2002 zijn geboren en sinds hun vijftiende minimaal twee opeenvolgende jaren in de jeugd van hun club hebben gespeeld. Op de B-lijst staan onder meer Kobbie Mainoo en Alejandro Garnacho.

De volledige selectie van Manchester United voor de Europa League:

Keepers: Andre Onana, Altay Bayindir, Tom Heaton, Dermot Mee.

Verdedigers: Harry Amass, Diogo Dalot, Matthijs De Ligt, Jonny Evans, Victor Lindelof, Harry Maguire, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Noussair Mazraoui, Luke Shaw, Leny Yoro.

Middenvelders: Casemiro, Christian Eriksen, Bruno Fernandes, Mason Mount, Manuel Ugarte.

Aanvallers: Amad, Antony, Rasmus Hojlund, Marcus Rashford, Joshua Zirkzee.

Bezig met laden …