voetbalzone

Erik ten Hag komt meteen met hele pijnlijke boodschap voor Donny van de Beek

Jan Hoeksema11 jul 2023, 17:47
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 17:47
Advertentie

Donny van de Beek reist niet met Manchester United af naar Noorwegen, waar de ploeg van Erik ten Hag een oefentrip gepland heeft staan. Woensdag spelen the Red Devils een oefenwedstrijd tegen het afgelopen seizoen gedegradeerde Leeds United, maar Van de Beek zal niet van de partij zijn. In de 26-koppige selectie voor de oefentrip is wel plek voor ex-Ajacied Lisandro Martínez en recente aanwinst Mason Mount.

Voor Van de Beek is deze uitsluiting de zoveelste aderlating in zijn tijd bij Manchester United. In de drie seizoenen dat de Nederlander onder contract staat in Manchester is het hem nog niet gelukt onbetwist basisspeler te worden. Afgelopen seizoen kampte hij daarnaast met een langdurige knieblessure. Mede door die kwetsuur kwam de middenvelder tot slechts zeven optredens in de Premier League in 2022/23. In totaal kwam hij zestig keer uit voor United en wist hij twee keer het net te vinden.

Van de Beek maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar United, maar deze stap is tot nog toe dus geen doorslaand succes geweest. Ook tijdens een verhuurperiode van een half seizoen aan Everton in 2022 kon de aanvallende middenvelder zijn vorm van tijd bij Ajax niet hervinden. In Liverpool kwam de inmiddels 26-jarige Van de Beek maar zeven keer in actie. De ex-Ajacied heeft nog een contract tot medio 2025, maar zou volgens The Daily Mail al deze zomer mogen vertrekken uit Manchester.

Voor United is de wedstrijd tegen Leeds de eerste in een reeks van acht oefenpotjes. Naast deze confrontatie in Noorwegen staan er nog wedstrijden op het programma tegen Olympique Lyon, Arsenal, Wrexham AFC, Real Madrid, Borussia Dortmund, RC Lens en Athletic Club. De eerste vijf van deze wedstrijden zijn onderdeel van de tour die de ploeg van Ten Hag afwerkt in de Verenigde Staten.

Bezig met laden …