voetbalzone

Erik ten Hag krijgt eindelijk het grote nieuws waar hij al maanden op hoopte

Guy Habets19 jun 2023, 14:07
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 14:07
Advertentie

Marcus Rashford gaat bijtekenen bij Manchester United. Dat weet Fabrizio Romano met zekerheid te melden. De aanvaller beleefde een topseizoen onder Erik ten Hag en zijn manager sprak dan ook meermaals de wens uit dat het tot een langer verblijf zou komen. Die wens lijkt nu uit te gaan komen.

Rashford had nog een contract voor een seizoen op Old Trafford en zou dus, mocht hij niet bij willen tekenen, deze zomer verkocht moeten worden om nog wat geld op te leveren. Dat scenario wordt nu afgewend, zo weet Romano te melden. De aanvaller gaat een nieuw en meerjarig contract ondertekenen en de onderhandelingen daarover worden spoedig afgerond. Het gaat alleen nog om details, die een akkoord niet meer in de weg kunnen staan.

Naar verluidt hebben Rashford en Ten Hag een uitstekende band met elkaar en is de 25-jarige vleugelspeler maar wat blij met de aanpak van de Tukker. Het afgelopen seizoen resulteerde dat in dertig treffers in alle competities voor de Engelsman, die volgens het gerenommeerde Transfermarkt nu een transferwaarde van zo'n tachtig miljoen euro vertegenwoordigt. Daarmee is hij de waardevolste speler in de selectie van United en dus slaat de club met de aanstaande contractverlenging een belangrijke slag.

De volgende stap voor the Red Devils is het binnenhalen van een nieuwe centrumspits. Ten Hag wil een aanvalsleider van wereldklasse naar Old Trafford halen en de namen van Harry Kane, Rasmus Höjlund, Gonçalo Ramos en Victor Osimhen zingen al een tijdje rond in het rode deel van Manchester. Het is in elk geval al zeker dat Wout Weghorst niet in aanmerking komt voor die positie. De spits uit Borne speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor United, maar dat verblijf zal niet verlengd gaan worden.

Bezig met laden …