voetbalzone

Erik ten Hag moet middenvelder voorlopig missen na terugslag in herstel

Robin Bruggeman05 aug 2019, 16:35
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2019, 16:35
Advertentie

Carel Eiting heeft een terugslag gekregen nadat hij bijna was hersteld van een eerder opgelopen knieblessure, zo weet Ajax Showtime maandag te melden. De 21-jarige middenvelder van Ajax ondervindt wederom problemen met het gewricht en staat voorlopig aan de kant. Eiting werd begin dit jaar geopereerd aan zijn knie en was daarna een halfjaar uit de roulatie.

Eiting miste door de teruggekeerde knieproblemen de competitiewedstrijd van Ajax tegen Vitesse en ontbreekt ook in de selectie voor het duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Ajax speelt dinsdag op Griekse bodem, met de return een week later. Het is een tegenvaller voor trainer Erik ten Hag, die in de voorbereiding regelmatig gebruik maakte van de jonge controleur.

De Ajacied debuteerde in oktober 2016 in de hoofdmacht van Ajax en kwam tot dusver tot 21 optreden in het eerste elftal. Afgelopen seizoen volgde zijn debuut in de Champions League, in de groepswedstrijd tegen AEK Athene. De opmars van Eiting werd echter gestuit door de knieblessure, waardoor hij het tweede gedeelte van het seizoen moest laten schieten.

Ten Hag kan als vervanger geen beroep doen op Lasse Schöne, die op het punt staat om Ajax in te ruilen voor Genoa. Daarnaast lijkt Donny van de Beek op weg naar Real Madrid. Daley Blind en Edson Álvarez kunnen een linie worden doorgeschoven, terwijl ook miljoenenaanwinst Razvan Marin en jeugdexponent Jurgen Ekkelenkamp opties zijn voor de positie van controlerende middenvelder.

Bezig met laden …