voetbalzone

Erik ten Hag overweegt legendarische nummer 7 aan jeugdexponent te geven

Noel Korteweg24 jun 2023, 06:30
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 06:30
Advertentie

Manchester United en Erik ten Hag overwegen om het legendarische rugnummer 7 komend seizoen toe te wijzen aan Alejandro Garnacho, zo meldt journalist Samuel Luckhurst van Manchester Evening News. De achttienjarige jeugdexponent van the Red Devils brak dit seizoen door in het elftal van Ten Hag en zou, als de club daadwerkelijk besluit om hem het shirtnummer te geven, de opvolger worden van Cristiano Ronaldo.

Garnacho staat bekend als groot talent in Engeland en kreeg dit seizoen vaak het vertrouwen van Ten Hag. De in Madrid geboren Argentijn, die ruim twee weken geleden zijn eerste minuten maakte in het nationale elftal van Lionel Scaloni, maakte vorig jaar april in de thuiswedstrijd tegen Chelsea (1-1) zijn debuut in de hoofdmacht van the Red Devils door een minuut voor tijd in te vallen. Garnacho won vorig seizoen met United Onder 18 de FA Youth Cup op Old Trafford door in de finale af te rekenen met Nottingham Forest Onder 18 (3-1). De rechtspoot was in dat duel goed voor twee doelpunten.

Onder Ten Hag wist Garnacho definitief door te breken bij United. De buitenspeler maakte dit seizoen in 34 officiële wedstrijden zijn opwachting voor de Engelsen, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en evenveel assists. Dat leverde hem eind april al een verbeterd contract op die loopt tot medio 2028 en United overweegt hem nu dus opnieuw te belonen en het rugnummer 7 aan hem te geven. Veel supporters van the Red Devils verwachtten dat dat shirt richting Jadon Sancho zou gaan na het vertrek van Ronaldo, maar de Engelsman haalt zijn niveau uit zijn tijd bij Borussia Dortmund zelden op Old Trafford. De clubleiding van de nummer drie van het afgelopen Premier League-seizoen zou Garnacho daarom nu de geschikte opvolger van Ronaldo vinden, die het rugnummer 7 droeg totdat hij eind vorig jaar tekende bij Al-Nassr.

Nadat de Portugese superster in 2009 vertrok naar Real Madrid wisten de nieuwe nummers 7 van United allesbehalve thuis te geven. Zo droegen achtereenvolgens Michael Owen, Antonio Valencia, Ángel Di María, Memphis Depay, Alexis Sánchez en Edinson Cavani het shirt, maar zij wisten geen van allen de supporters van the Mancunians te overtuigen. Het rugnummer 7 kent veel historie bij United. Zo werd dat shirt naast Ronaldo gedragen door clubiconen als Eric Cantona, George Best, David Beckham en Bryan Robson. De clubleiding geeft het nummer alleen aan ‘talenten met een grote toekomst’ of spelers die bij hun komst op Old Trafford al een grote staat van dienst hebben. Garnacho droeg dit seizoen rugnummer 49 bij United. De club geeft talenten uit de jeugdopleiding altijd een zo hoog mogelijk nummer, zodat ze niet naast hun schoenen gaan lopen en hard werken om een lager nummer te krijgen.

Bezig met laden …