Manchester United FC v Tottenham Hotspur FC - Premier LeagueGetty Images

Erik ten Hag slachtoffert Matthijs de Ligt voor cruciaal duel Manchester United met Aston Villa

Jan Hoeksema06 okt 2024, 13:58
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2024, 14:53
Advertentie

Matthijs de Ligt heeft zondagmiddag een reserverol als Manchester United het in de Premier League opneemt tegen Aston Villa. De centrumverdediger is al weken niet op niveau en wordt voor het cruciale duel geslachtofferd.

Het zijn lastige weken voor de Nederlandse enclave op Old Trafford. Zo zit manager Erik ten Hag op schopstoel vanwege de matige prestaties.

Volgens verschillende Engelse media had de Haaksberger twee duels om zijn baan bij Manchester United te redden: het Champions League-affiche met FC Porto en het treffen met Villa van zondag.

Op bezoek in Portugal leken the Red Devils goede zaken te gaan doen. Een 0-2 voorsprong werd echter weggegeven, alvorens Harry Maguire met een late rake kopbal een punt uit het vuur sleepte: 3-3.

Nu wacht dus het cruciale duel op Villa Park. De Ligt, die tegen Porto opzichtig de fout inging en überhaupt geen goede wedstrijd kende, wordt naar de bank verwezen, evenals zijn partner in het hart van de defensie, Lisandro Martínez.

Zij worden vervangen door Maguire en Jonny Evans. Verder keren ook Kobbie Mainoo en Alejandro Garnacho terug in de basiself.

Opstelling Manchester United: Onana; Mazraoui, Maguire, Evans, Dalot; Mainoo, Eriksen; Garnacho, Fernandes, Rashford; Højlund.

Bezig met laden …