Matthijs de Ligt Casemiro Diogo DalotImago

Erik ten Hag slachtoffert twee basisspelers bij Manchester United na flinke zeperd tegen Liverpool

Jan Hoeksema14 sep 2024, 12:46
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2024, 12:55
Advertentie

Erik ten Hag heeft zijn basisopstelling bij Manchester United op twee plekken gewijzigd ten opzichte van de pijnlijke nederlaag tegen Liverpool (0-3 verlies) van twee weken geleden. In de uitwedstrijd tegen Southampton, die zaterdagmiddag om 13:30 uur begint, nemen Casemiro en Alejandro Garnacho plaats op de bank.

Het tweetal wordt vervangen door Christian Eriksen en Amad Diallo. Beiden kwamen als invallers binnen de lijnen in de kansloze nederlaag tegen de manschappen van Arne Slot.

De reserverol van Casemiro zal voor hemzelf niet als donderslag bij heldere hemel komen. De Braziliaanse controleur ging tegen Liverpool tweemaal opzichtig in de fout en beide keren resulteerde het in een tegentreffer.

De rest van de opstelling van Manchester United is ongewijzigd. Dat betekent dat André Onana wederom het doel verdedigt. Matthijs de Ligt behoudt, ondanks zijn twee twijfelachtige optredens bij het Nederlands elftal in de afgelopen interlandperiode, eveneens zijn basisplek.

Hij vormt de defensie samen met Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez en Diogo Dalot. Tyrell Malacia is op de weg terug van een zware blessure, maar ontbreekt zaterdagmiddag nog.

Het middenrif van Manchester United bestaat uit twee controleurs: Eriksen en Kobbie Mainoo. Aanvoerder Bruno Fernandes staat op 10 geposteerd, maar zal veel rondzwerven en bij tijd en wijle opduiken in de zestien. De voorste linie wordt verder gevormd door Diallo, Joshua Zirkzee en Marcus Rashford.

Aan de kant van Southampton is er een basisplek voor Yukinari Sugawara. De voormalig AZ-back start als rechtsachter in een 4-3-3-opstelling.

Opstelling Southampton: Ramsdale; Sugawara, Bednarek, Stephens, Walker-Peters; Fernandes, Downes, Ugochukwu; Dibling, Archer, Brereton Díaz.

Opstelling Manchester United: Onana; Mazraoui, De Ligt, Martínez, Dalot; Mainoo, Eriksen; Diallo, Fernandes, Rashford; Zirkzee.

Bezig met laden …