voetbalzone

Eriksen: ‘Belangrijkste is dat ik verantwoordelijkheid heb gekregen bij Ajax’

Peter Nusselder12 jun 2013, 09:19
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2013, 09:19
Advertentie

Christian Eriksen liet doorschemeren dat hij zich afvraagt of de Europese topclubs nog wel op hem zitten te wachten, nadat hij met het Deens elftal werd afgedroogd door Armenië (0-4), maar de kans blijft groot dat de aanvallende middenvelder niet meer terugkeert bij zijn club Ajax.

/

Ondanks de forse nederlaag met de nationale ploeg van dinsdag kan Eriksen terugkijken op een geslaagd seizoen, waarin hij kampioen werd met de Amsterdammers en ook in de Champions League enkele goede wedstrijden speelde. “Ik realiseer me dat ik sterker ben geworden en dat ik op bepaalde momenten ook beslissend ben geweest”, vertelt de spelverdeler aan Sporten.

“Het belangrijkste is dat ik verantwoordelijkheid heb gekregen bij Ajax. Dat is voor mijn ontwikkeling alleen maar goed geweest”, vindt Eriksen, die een jaar geleden nog afzag van een overgang naar Manchester City. “Daar was ik slechts een van de velen geweest, die transfer was alleen goed geweest voor mijn bankrekening. Daarom heb ik City ook ‘nee’ verkocht”, laat de Deens international weten.

Bezig met laden …