voetbalzone

Eriksen deelt zorgen Olsen niet: ‘Heb niet gevoel dat ik kapotgemaakt word’

Peter Nusselder09 okt 2012, 12:36
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2012, 12:36
Advertentie

Als bondscoach van Denemarken kan Morten Olsen deze week weer beschikken over Ajax-middenvelder Christian Eriksen, nu de Denen het in de WK-kwalificatiereeks opnemen tegen Bulgarije (vrijdag) en Italië (dinsdag). De keuzeheer maakt zich wel zorgen over kritiek die de spelverdeler moet incasseren.

/

De twintigjarige Ajacied krijgt er in zijn vaderland regelmatig flink van langs en Olsen is van mening dat Eriksen kapot wordt gemaakt door de Deense media. De middenvelder snapt de zorgen van de bondscoach, maar deelt deze niet. Dat de verwachtingen af en toe te hoog zijn vindt Eriksen echter wel. “Ik denk inderdaad dat dat het geval is geweest”, geeft de Deens international toe in gesprek met Fyens Stiftstidende.

“Toen het goed ging zijn er bepaalde verwachtingen gekomen. En als het dan minder gaat, komt er kritiek. Dat hoort erbij. Maar ik heb niet het gevoel dat ik kapot word gemaakt”, laat Eriksen weten. Het Deens elftal is de kwalificatiecyclus voor het WK van 2014 in Brazilië enigszins aarzelend gestart: de eerste wedstrijd tegen Tsjechië eindigde in september in Kopenhagen in een 0-0 gelijkspel.

Bezig met laden …