voetbalzone

Eriksen vervolgt weg naar eeuwige roem met grote Deense award

Erik van Dam04 jan 2014, 22:02
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 22:02
Advertentie

Christian Eriksen is in zijn vaderland Denemarken uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2013. De 21-jarige middenvelder wint de prijs voor de tweede maal in zijn relatief korte loopbaan: ook in 2011 werd hij onderscheiden als de allerbeste speler van Deense komaf. In zijn vaderland rekent men op een grote carrière voor Eriksen, die nog geruime tijd zal duren.

/

Zaterdagavond werd Eriksens naam onthuld als winnaar, tijdens een gala in Denemarken. Hij treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Christian Poulsen, Jon Dahl Tomasson, Peter Schmeichel, Brian Laudrup en Morten Olsen, die ook allemaal vaker dan eens wonnen. De spelmaker kon er zelf niet bij zijn: eerder op de dag speelde hij met Tottenham Hotspur in de derde ronde van de FA Cup, uit bij Arsenal.

Dat duel ging met 2-0 verloren en dus liggen Eriksen en zijn teamgenoten uit de strijd om de Engelse beker. Toch sloot de middenvelder de dag af met een prijs. Eriksen werd in mei vorig jaar voor de derde maal op rij kampioen van Nederland met Ajax en stapte in de zomer voor vele miljoenen euro’s over naar White Hart Lane. Hij versloeg in de strijd om de titel Deens Voetballer van het Jaar medegenomineerden Daniel Agger, Jores Okore, Martin Braithwaite en Peter Ankersen. Eriksen won in zijn thuisland ook al de prijzen Onder-17 Talent van het Jaar, DBU Talent van het Jaar en Talent van het Jaar volgens de media (tweemaal).

Bezig met laden …