voetbalzone

Eriksson hoopt dat Notts County een nieuwe start kan maken

Bart Kruyt03 jan 2010, 13:03
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2010, 13:03
Advertentie

De droom bestaat nog, maar Sven-Göran Eriksson beseft dat het nog wel even zal duren voordat Notts County kan uitgroeien tot een Premier League-waardige club. The Magpies raakten de financiële steun van het Arabische Munto Finance al na een paar maanden kwijt en moeten nu weer opnieuw beginnen. “Maar ik geloof nog altijd dat het mogelijk is om met deze club naar de Premier League door te stoten”, zei Eriksson.

De voormalig bondscoach werd deze zomer gestrikt als technisch directeur van Notts County, dat net was overgenomen door een Arabische investeringsmaatschappij. Deze had als doel om de bescheiden club te laten uitgroeien tot een Premier League-deelnemer, maar na vijf maanden liet Munto Finance Notts County al in de kou zitten. De club werd verkocht aan de investeringsmaatschappij van Peter Trembling, een zakenpartner van Eriksson.

De Zweed hoopt nu op een nieuwe start. “Het project heeft wat vertraging opgelopen, omdat er in de afgelopen zes maanden een hoop vervelende dingen zijn gebeurd”, zei Eriksson. “Hopelijk kunnen we nu opnieuw beginnen, maar we hebben wel de financiële steun van nieuwe partijen nodig. Het is niet eenvoudig om de Premier League te bereiken, als je kijkt naar de positie waar we nu staan. Maar het kán wel en ik blijf er in geloven.”

Bezig met laden …