voetbalzone

‘Eriksson kandidaat-directeur bij Notts County'

21 jul 2009, 13:58
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2009, 13:58
Advertentie
Notts County maakt geen half werk van de plannen om in de komende jaren hogerop te komen. Niemand minder dan voormalig Engels bondscoach Sven-Göran Eriksson is volgens BBC Sport gepolst om de functie van technisch directeur op zich te nemen.



Notts County eindigde vorig seizoen als negentiende in de League 2, het vierde niveau in Engeland. In juni werd de club overgenomen door een consortium uit het Midden-Oosten, waarmee er een flinke financiële impuls aan de vereniging gegeven zou zijn. Een nieuwe voorzitter werd al aangesteld; nu zou Eriksson nog moeten komen.

Aanvankelijk werd de Zweed in een rol als trainer genoemd, maar volgens de doorgaans welingelicht BBC ziet de club de functie van technisch directeur als de ideale rol voor de Scandinaviër. Eriksson (61) was zeven jaar actief in Engeland; tussen 2001 en 2006 als bondscoach en tussen 2007 en 2008 als hoofdtrainer bij Manchester City.

Zijn contract bij The Citizens werd, met nog twee jaar te gaan, door slechte resultaten ontbonden. Een dag later had Eriksson al een nieuwe baan als bondscoach van Mexico, maar dat huwelijk hield maar negen maanden stand. Eriksson is niet de enige die met een functie bij Notts County in verband wordt gebracht; een andere voormalig Engels bondscoach, Glenn Hoddle, zou ook een goede kandidaat zijn.
Bezig met laden …