voetbalzone

Eriksson stelt oude bekende bij Notts County aan

Daniel Cabot Kerkdijk27 okt 2009, 16:28
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2009, 16:28
Advertentie

Sven-Göran Eriksson heeft een oude bekende naar Notts County gehaald. De technisch directeur van de League Two-club maakte dinsdagmiddag bekend dat Hans Backe de nieuwe hoofdtrainer is. De 57-jarige Zweed was de rechterhand van Eriksson bij Manchester City en het Mexicaanse elftal.

Backe tekende een contract voor drie seizoenen en start woensdagmorgen reeds met zijn werkzaamheden. Hij was ook in beeld bij de Zweedse voetbalbond (SvFF) om als bondscoach aan de slag te gaan, maar koos ervoor om in het clubvoetbal terug te keren. In het verleden was Backe werkzaam in Denemarken en won hij vier landstitels in dienst van FC Kopenhagen en Aalborg AB.

Na het vertrek van Ian McParland op Meadow Lane deden vele geruchten de ronde over wie zijn opvolger zou worden. De Italiaan Roberto Mancini was naar verluidt een van de kandidaten, maar hij liet al snel weten geen trek te hebben. De laatste twee duels van Notts County, dat vierde staat in de League Two, stonden onder leiding van Dave Kevan en Michael Johnson.

Bezig met laden …