voetbalzone

Eriksson vult portemonnee verder aan met megacontract in China

Peter Nusselder18 nov 2014, 11:25
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2014, 11:25
Advertentie

Sven-Göran Eriksson blijft actief in de Chinese competitie en gaat in dienst van Shanghai Dongya een vermogen verdienen. De 66-jarige Zweed zal bij de club uit de Chinese Super League een jaarsalaris van 4,8 miljoen euro opstrijken. Eriksson vertrok onlangs bij het eveneens Chinese Guangzhou R&F.

Bij zijn nieuwe werkgever worden de inkomsten van de Zweedse oefenmeester naar verluidt verdubbeld en met de bijna vijf miljoen euro die Eriksson per jaar overgemaakt krijgt, hoort hij bij de twintig bestbetaalde voetbaltrainers van de wereld. De ervaren coach was bij zijn presentatie opgetogen. “Dat ik bij deze club mag werken maakt me trots en blij”, liet Eriksson weten.

De voormalig bondscoach van Engeland heeft al de nodige clubs op zijn cv kunnen bijschrijven: in 1982 verruilde hij IFK Göteborg voor Benfica en daarna had hij onder meer AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio en Manchester City onder zijn hoede. Eriksson was ook bondscoach van Mexico en Ivoorkust, terwijl hij de laatste jaren lucratieve functies vervulde als technisch directeur in Thailand en Dubai.


Bezig met laden …