voetbalzone

'Ervaren Braziliaan biedt zichzelf aan bij zoekend Barcelona'

Bart Kruyt24 okt 2015, 11:03
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2015, 11:03
Advertentie

Barcelona mag in januari weer de transfermarkt op en er wordt beweerd dat de Spanjaarden in ieder geval de voorhoede willen gaan versterken. Er wordt gezocht naar een ‘type Henrik Larsson’; een ervaren aanvaller die er geen problemen mee heeft als hij vaak op de bank moet plaatsnemen, maar als invaller en in de kleedkamer zeker nog van waarde kan zijn voor de ploeg.

voetbalzone

Vorige maand schoof Mundo Deportivo nog een aantal kandidaten naar voren, onder wie Dirk Kuyt. Diezelfde krant pakt zaterdag op de voorpagina uit met het bericht dat Ricardo Oliveira zichzelf heeft aangeboden bij Barcelona. De inmiddels 35-jarige Braziliaan droomt ervan om in de herfst van zijn loopbaan nog bij een Europese topclub terecht te komen.

Oliveira speelde in Spanje al voor Valencia, Real Betis en Real Zaragoza en was bij de club uit Sevilla het meest succesvol, met 22 competitietreffers in het seizoen 2004/05. Hij kwam ook uit voor AC Milan en speelde jarenlang in de Verenigde Arabische Emiraten; nu is Oliveira terug bij Santos, waar de teller na 28 competitiewedstrijden op 19 doelpunten staat. Onlangs werd hij nog uitgenodigd voor de Braziliaanse nationale ploeg.

Bezig met laden …