voetbalzone

Ervaren Caniza hoopt dat driemaal scheepsrecht is tegen Spanje

Peter Nusselder02 jul 2010, 09:30
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2010, 09:30
Advertentie

Denis Caniza hoopt dat bondscoach Gerardo Martino van Paraguay hem zaterdagavond speeltijd gunt in het kwartfinaleduel met Spanje. De 35-jarige voetballer kan namelijk voor de derde keer in zijn loopbaan Spanje ontmoeten op het WK. Eerder was daar al sprake van in 1998 en 2002.

/

De routinier, die al twaalf WK-wedstrijden achter zijn naam heeft staan, vertrouwt op een goede afloop. "We hebben een geweldige selectie en een erg goede generatie spelers, met een mix van ervaring en jeugd", vertelt de Paraguayaan op de officiële website van wereldvoetbalbond FIFA. "We zijn één grote familie, die van elkaar houdt en elkaar respecteert, en we zijn goede vrienden."

Dat de hoop van Caniza niet louter op opportunisme gebaseerd is, blijkt wel uit de verwachting die hij al voor het toernooi uitsprak: "Waarom zouden we er niet van kunnen dromen om er in de laatste week nog altijd bij te zijn?", stelde de dertiger retorisch. Als Paraguay erin slaagt Spanje te verslaan, speelt het woensdag de halve finale tegen Argentinië of Duitsland.

Bezig met laden …