voetbalzone

Ervaren Gera wil niet langer met Koeman werken

15 okt 2009, 12:16
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2009, 12:16
Advertentie
Erwin Koeman kan tijdens de eerstvolgende kwalificatiereeks voor het EK in Polen en Oekraïne geen beroep meer doen op middenvelder Zoltán Gera. De 30-jarige speler van het Engels Fulham liet na afloop van de 0-1 overwinning bij Denemarken weten dat zijn interlandcarrière er definitief op zit. Hij speelde 63 interlands voor Hongarije.



Gera, goed voor achttien treffers voor zijn land, was lange tijd een onbetwiste basisspeler bij de Hongaren, maar sinds de komst van Koeman was hij zijn plekje niet meer zeker. Ook woensdagavond, tijdens de laatste van de tien WK-kwalificatieduels, zat de ervaren middenvelder op de tribune. Het deed hem besluiten (voorlopig) te stoppen.

“Ik heb Erwin Koeman verteld dat ik mezelf niet meer zie als een lid van de selectie”, zei hij na afloop. “Vrienden die dichtbij mij staan weten dat ik deze beslissing niet van de ene op de andere dag heb genomen. Ik heb de voorbije maanden regelmatig het gevoel gehad dat de coach het niet in mij ziet zitten. Ook vind ik dat er vreemde dingen zijn voorgevallen.” Op dat laatste gaat de speler echter niet specifieker in.

“Toen de coach mij woensdag vertelde dat ik niet zou spelen tegen Denemarken, heb ik besloten om hem mijn besluit kenbaar te maken. Ik had geen zin om ’s avonds bij de ploeg aanwezig te zijn.” Er is echter een kans op een terugkeer van Gera. “Ik zeg niet dat dit besluit definitief is, want je weet het nooit. Maar misschien kom ik wel nooit meer terug.”
Bezig met laden …