voetbalzone

Ervaren Smuda volgt Beenhakker op als bondscoach Polen

Matthijs van Laar29 okt 2009, 12:57
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2009, 12:57
Advertentie

De Poolse bond heeft een opvolger gevonden voor Leo Beenhakker. Vanaf heden zal de nationale ploeg onder leiding staan van Franciszek Smuda, die de zware taak mee heeft gekregen de ploeg klaar te stomen voor het EK van 2012, dat Polen in samenwerking met Oekraïne zal organiseren. De 61-jarige Smuda is al sinds 1983 actief als coach in het betaalde voetbal en had al meer dan twaalf clubs onder zijn hoede.

Met de aanstelling van Smuda is er een eind gekomen aan de zoektocht die werd gestart nadat Beenhakker besloot de taken naast zich neer te leggen. De Rotterdamse coach kreeg van een TV-ploeg te horen dat bondsvoorzitter Grzegorz Lato hem even daarvoor had ontslagen. De preses draaide dat besluit een dag later weer terug, maar die actie kon de goedkeuring van Beenhakker niet wegdragen waarna de coach besloot om zelf het bijltje te werpen.

De komende tweeënhalf jaar zal Polen zich moeten beperken tot het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. Het land heeft zich niet weten te kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika en speelt geen kwalificatieduels voor het EK omdat het als gastland automatische gekwalificeerd is.

Bezig met laden …