voetbalzone

Ervaren Touré vindt nieuwe club en tekent contract voor een jaar

Thijs Post24 jul 2016, 16:03
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2016, 16:03
Advertentie

Celtic maakt via de officiële kanalen melding van de komst van Kolo Touré. De 35-jarige mandekker gaat bij de Schotse topclub weer samenwerken met Brendan Rodgers, die hij nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Liverpool. Touré neemt een schat aan ervaring mee naar Glasgow.

/

De verdediger, die voor een jaar heeft getekend bij Celtic, speelde in de Engelse Premier League bij Arsenal, Manchester City en Liverpool. Hij werd twee keer kampioen, won drie keer de FA Cup en was jarenlang een vaste waarde in de nationale ploeg van Ivoorkust. Hij speelde 118 interlands.

“Ik heb Kolo naar Liverpool gehaald vanwege zijn ervaring, om de andere centrumverdedigers te helpen”, legt Rodgers uit. “Zijn impact was goed te zien en ook vorig seizoen was hij nog een belangrijke speler onder Jürgen Klopp. Zo speelde hij in de finale van de Europa League. In de grote wedstrijden stond hij er altijd. Hij is een topprofessional met veel ervaring. Het is mooi om naast Scott Brown een leider te hebben met ervaring in grote wedstrijden.”

DONE DEAL! Kolo Touré tekent voor een jaar bij Celtic! #KoloKoloKoloKoloKoloKoloToure #YayaYayaYayaYayaYayaYayaToure

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …