voetbalzone

Erwin Koeman luistert naar zijn gevoel

24 apr 2008, 22:14
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2008, 22:14
Advertentie
Erwin Koeman verraste donderdag vriend en vijand door zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem tot aan het WK 2010 aan het nationale team van Hongarije bindt. De 46-jarige coach beweerde zijn keuze vooral op basis “van zijn gevoel” gemaakt te hebben.

De kersverse bondscoach heeft een jaar in de luwte gewerkt. “Het zal voor iedereen als een grote verrassing komen dat ik bondscoach wordt van Hongarije, maar dat vind ik juist wel mooi,” aldus Koeman tegen De Telegraaf.

“In mijn spelers- en trainerscarrière is geen duidelijke lijn zichtbaar. Daar doe ik niet aan. Mijn gevoel brengt me hierheen.” De oud-speler van FC Groningen, PSV en KV Mechelen had slechts twee gesprekken nodig om overtuigd te raken.

“In de kwalificatie voor het EK eindigden ze in de groep als zesde met twaalf punten. Dat was heel teleurstellend voor Hongarije. Aan mij de taak om beter te presteren, dat lijkt me een hele mooie uitdaging.”

Het zal in ieder geval niet makkelijk worden voor Koeman. Zijn ploeg zit in een loodzware poule met onder meer Portugal, Denemarken en Zweden. “Gekscherend zeggen ze hier al dat ze naar het EK willen, maar realistisch gezien wordt dat een hele moeilijke opgave.”
Bezig met laden …