voetbalzone

Espanyol-coach verwijt team niets: 'Barcelona speelde haast perfect'

Erik van Dam19 dec 2010, 07:49
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2010, 07:49
Advertentie

Mauricio Pochettino had maar wat graag de knappe thuisreeks van Espanyol verlengd, door stadsgenoot Barcelona te trakteren op een nederlaag. De trainer van Spanje's nummer vier zag echter dat zijn team, zoals zovele andere teams, overlopen werd door de machtige kampioen. “Espanyol heeft gepoogd trouw te blijven aan haar stijl, we hebben het uit alle macht geprobeerd”, sprak de trainer na de 5-1 nederlaag op eigen veld.

/

Verder dan een doelpunt van Daniel Osvaldo, kort na de 0-3 van Pedro Rodríguez, kwam Espanyol tot haar spijt niet. “We kregen mogelijkheden om in de wedstrijd te komen, maar Barcelona verkeerde in oppermachtige staat”, constateerde Pochettino. “Wij zullen hier wel weer overheen komen en hiervan leren. Ik bent trots op de mentaliteit van mijn spelers, het resultaat mag dan ook niet wegnemen wat dit team heeft bereikt.”

“Barcelona speelde welhaast perfect”, vond Pochettino, die vorig seizoen nog een gelijkspel met Espanyol afdwong tegen de ploeg van Guardiola. “En wat wij deden, vandaag, was gewoon niet goed genoeg. Hun team is zowel individueel als collectief geweldig.” Net als collega Guardiola nam ook Pochettino de tijd om zijn eigen fans te complimenteren. “Ze behandelden Andrés Iniesta briljant, dit zegt heel veel over de supporters van Espanyol”, vond de trainer.

Bezig met laden …