voetbalzone

Espanyol kan Barcelona opnieuw tarten

30 nov 2007, 09:03
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2007, 09:03
Advertentie
Barcelona en Espanyol staan voor de eerste maal sinds hun ontmoeting in de slotfase van vorig seizoen tegenover elkaar. Door een late treffer van Raúl Tamudo moest Barcelona de titel aan Real Madrid laten. Een nederlaag tegen het kleine stadsbroertje, slechts twee punten minder, zal de positie van Frank Rijkaard geen goed doen.

“We zijn geen favoriet”, benadrukte Tamudo op een persconferentie. “Barcelona is zonder meer favoriet. Niemand moet ons echter uitvlakken. We staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst.” De ploeg van Ernesto Valverde is al negen ontmoetingen ongeslagen en kent verder in Albert Riera en Luis García andere sterkhouders.

Voor de eerste maal in bijna vierenhalf jaar begon Ronaldinho afgelopen woensdag tegen Olympique Lyon op de bank. Door de blessure van Thierry Henry lijkt de Braziliaan echter verzekerd van een basisplaats, al zal Rijkaard wellicht overwegen om toch voor Bojan Krkic te kiezen. Het talent had in Lyon een belangrijk aandeel in beide Catalaanse treffers.

Real Madrid is in het eigen Santiago Bernabéu gastheer voor Racing Santander. De landskampioen won alle zes thuiswedstrijden, maar maakte tegen Real Murcia (1-1) en Werder Bremen (3-2 verlies) een povere indruk in defensief opzicht. De ploeg uit Santander doet het naar behoren en is negen wedstrijd op rij ongeslagen.

“Deze nederlaag is een waarschuwing”, vertelde trainer Bernd Schuster woensdag in Bremen. “Het is bovendien geen momentopname. In balbezit zijn we uiterst bedreven, maar we moeten slimmer zijn wanneer de tegenstander de bal heeft. We zitten nog in een leerproces.

Villarreal liet vorig weekeinde een gouden kans onbenut om alléén aan kop te gaan. Een erbarmelijke tweede helft had een gelijkspel tegen Almería (1-1) als gevolg. Zondag speelt de ploeg van Manuel Pellegrini in en tegen Valladolid, waar zowel Barcelona als Real Madrid geen overwinning boekten.

Sevilla plaatste zich dinsdag door een 3-1 zege op Arsenal voor de volgende ronde in de Champions League en ontvangt promovendus Almería. De ploeg van Manolo Jiménez heeft dit seizoen echter problemen met op papier mindere clubs.

Atlético Madrid gaat zondag op bezoek bij laagvlieger Real Betis, maar zou elk duel wel in het eigen Vicente Calderón willen spelen. Met een doelpuntengemiddelde van meer dan drie staat de ploeg van Javier Aguirre op een vijfde plaats. Buitenshuis wist Atlético slechts twee van de zes wedstrijden in winst om te zetten.

Dit weekeinde worden ook Getafe-Levante, Recreativo de Huelva-Real Zaragoza, Deportivo la Coruña-Osasuna, Real Mallorca-Real Murcia en Valencia-Athletic Bilbao gespeeld. Aan Ronald Koeman de taak om zondag de nare smaak uit de Champions League te doen verdwijnen.
Bezig met laden …