Espanyol slaat aanval van Atlético op vierde plaats af en wint zelfs

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2010, 22:53
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2010, 22:53

Espanyol boekte zaterdagavond pas haar tweede uitzege van het seizoen, maar het was wel een heel belangrijke driepunter. De ploeg van Mauricio Pochettino was met 2-3 te sterk voor Atlético Madrid, dat had gehoopt de achterstand op de nummer vier te verkleinen. Door de zege staat Espanyol, dat al haar thuiswedstrijden won, nog steviger op de vierde plaats. Atlético zal in het restant van de competitie zeker zes punten goed moeten maken op los Periquitos.

/

De eerste helft in het Vicente Calderón had van alles en beide teams lieten zich niet onbetuigd. Espanyol kwam op voorsprong dankzij een omstreden strafschop. Na een vrije trap van José Antonio Reyes raakte José Callejón in de muur de bal met zijn hand aan, zo vond scheidsrechter Fernando Texeira Vitienes. Luis García benutte de elfmetertrap: 0-1. Daarna creëerde Atlético voldoende kansen om gelijk te maken. De 1-1 viel echter pas na het verstrijken van de blessuretijd. In een rebound werkte Tiago Mendes de bal achter Carlos Kameni: 1-1.

Espanyol kwam na rust wederom op voorsprong. David De Gea kreeg een inzet van Pablo Osvaldo niet klemvast en Joan Verdú profiteerde: 1-2. Na ruim een uur spelen trok Sergio Agüero de stand gelijk. De Argentijn stond na een pass van Diego Forlán niet buitenspel en rondde beheerst af: 2-2. De Madrilenen hadden uitzicht op de 3-2, maar het was Espanyol dat drie punten pakte. Na voorbereidend werk van Luis Garcia schoot Osvaldo het leer prachtig in de kruising achter De Gea: 2-3.