Espanyol verliest, Villarreal profiteert

13 jan 2008, 18:06
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2008, 18:06
Voor het eerst in zeventien duels, Copa del Rey inclusief, is Espanyol als de verliezende partij van het veld gestapt. Almería sloeg tegen de Catalanen in de slotfase toe, maar had de thuiswedstrijd al veel eerder naar zich moeten toetrekken. Villarreal profiteerde door Deportivo la Coruña met een nederlaag naar huis te sturen. Bij de Galiciërs stond de tot eerste doelman gepromoveerde Fabricio in het doel.

Almería – Espanyol 1-0
Normaliter zijn Iván de la Peña, Raúl Tamudo, Albert Riera of Luis García bij Los Periquitos de man van de wedstrijd, maar ditmaal mocht Iñaki Lafuente met de ‘eer’ strijken. De doelman van Espanyol hield zijn ploeg in de eerste helft op de been. Álvaro Negredo, in de belangstelling van Tottenham Hotspur, zag bovendien een treffer afgekeurd worden wegens hands.

In het tweede bedrijf hadden de Andalusiërs wederom de beste kansen, maar was Crusat tot tweemaal toe niet bij de les. Het gebrek aan scherpte kwam de thuisploeg bijna duur te staan. Almería-doelman Diego Alves wist tien minuten voor tijd een poging van Tamudo onschadelijk te maken. Drie minuten voor het eind werkte Kalu Uche op aangeven van Negredo toch de winnende treffer tegen de netten.

Villarreal – Deportivo la Coruña 4-3
De supporters van Villarreal moesten twee maanden wachten op een overwinning in eigen huis, maar kregen zondag een waar spektakelstuk voorgeschoteld. Deportivo speelde een uitstekende pot, maar het verschil in aanvallende kwaliteit bleek uiteindelijk te groot.

Na een klein uur spelen stonden de bezoekers nog met 1-2 voor dankzij treffers van Sergio (strafschop) en Pablo Amo. Giuseppe Rossi had tussendoor nog vanaf elf meter voor de aansluiting gezorgd. Nihat Kahveçi bleek echter weer van grote waarde. De eerste treffer van de Turk in de 66e minuut was nog een simpele intikker, maar twee minuten later bleek zijn prachtige inzet onhoudbaar voor Fabricio.

Negen minuten voor rust scoorde Jon Dahl Tomasson de vierde treffer vanaf de strafschopstip. De Deen was even daarvoor gevloerd door Pablo Amo en ging zelf achter de bal staan. In blessuretijd bracht Andrés Guardado de spanning tevergeefs terug.