Espanyol zet ook zevende thuisduel in winst om, De Guzman onderuit

Daniel Cabot Kerkdijk05 dec 2010, 17:55
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2010, 17:55

Barcelona en Real Madrid maken tot dusver dit seizoen de dienst uit in de Primera División, maar de reeks van Espanyol voor eigen publiek is ook een compliment waard. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino liet ook in haar zevende thuisduel geen punten liggen en blijft op een Champions League-plaats staan. Jonathan de Guzman ging tegelijkertijd met Real Mallorca flink onderuit.

Espanyol - Sporting Gijón 1-0
De ongekende thuisreeks van de tweede club uit Barcelona leek na dik vijftig minuten spelen gevaar te lopen. Raúl Baena kreeg zijn tweede gele kaart en liet Espanyol met tien man achter. Toch zorgde Luis García voor het klassenverschil. De aanvaller maakte na een individuele actie de enige treffer: 1-0. Bij de bezoekers moet Manolo Preciado langzamerhand gaan vrezen voor zijn baan.

Getafe - Real Mallorca 3-0
Het weerzien van voormalig Merengues Míchel en Michael Laudrup eindigde in het voordeel van de eerstgenoemde. Pedro Rios maakte in het eerste half uur twee doelpunten en was daarmee voor de derde opeenvolgende wedstrijd trefzeker. Twaalf minuten voor tijd was ook Dani Parejo trefzeker. Jonathan de Guzman stond bij het bezoek in de basis, maar had net als zijn collega's een slechte dag. De eilandclub speelde het laatste half uur met tien door de rode kaart voor Rubén.

Málaga - Racing Santander 4-1
De tweede zege van Málaga voor eigen publiek is een feit. Racing was een makkelijk slachtoffer. De noorderlingen pakten buitenshuis maar één punt en kregen in La Rosaleda twee goals voor en na rust tegen. Markus Rosenberg stond net als Kennedy Bakircioglu in de basis maakte op slag van rust de enige treffer van Racing. Bij Málaga speelde Patrick Mtiliga en zat Quincy Owusu Abeyie op de bank.

Almería - Real Zaragoza 1-1
Een heus degradatieduel dat geen winnaar opleverde en daarmee schieten beide clubs weinig op. Ondanks een enerverende eerste helft vielen de doelpunten na rust. Gabi maakte vanaf elf meter de 0-1 na een overtreding op Ángel Lafita en Pablo Piatti nivelleerde tien minuten later de score. Saïd Boutahar was een kwartier voor tijd de vervanger van Nicolás Bertolo, net voor de 1-1 van Piatti.