voetbalzone

ESPN is duidelijk in oordeel over Jordan Henderson na een helft Ajax - PSV

Mart van Mourik03 feb 2024, 20:09
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:42
Advertentie

Tommie van der Leegte heeft gemengde gevoelens over Jordan Henderson. De middenvelder debuteert zaterdagavond voor Ajax in de topper tegen PSV, al ziet de analyticus van ESPN niet direct grote veranderingen binnen Ajax. Halverwege geeft het scorebord in de Johan Cruijff ArenA een 1-1 tussenstand aan.

Ajax werd in de openingsfase achteruit gedrukt, maar sloegen in de twintigste minuut op de counter toe. Steven Berghuis zette die zelf op met een fenomenale steekpass met buitenkant links op Brobbey. De spits leek een-op-een met Walter Benítez te komen, maar kreeg de bal net niet lekker mee en moest uitwijken. Daarna zag Brobbey de inlopende Berghuis vrijkomen. De rechtsbuiten kon na zijn aanname binnenschieten.

PSV sloeg binnen een kwartier terug. Ismael Saibari ontsnapte met een loopactie op de linkerflank totaal aan de aandacht van Josip Sutalo, die de aanvallende middenvelder zomaar liet weglopen. De voorzet van de Saibari werd knap ingetikt door Luuk de Jong, die opvallend weinig hinder ondervond van zijn directe bewaker Borna Sosa: 1-1.

Henderson valt in ieder geval niet enorm op bij gastanalyticus en voormalig PSV-middenvelder Van der Leegte.

“Misschien komt het toch door Henderson dat Ajax nu beter staat, want PSV creëert veel minder dan ik had verwacht. Hij begon wel een beetje twijfelachtig. Daarna gaf hij wel een goede bal.”

“Hij houdt meer alles bij elkaar en speelt af en toe naar de goede kleur. Hij valt niet heel erg op. Hij kiest een beetje voor veiligheid denk ik”, aldus Van der Leegte.

Ook bij Hugo Borst viel de middenvelder van Ajax niet erg op. "Nee, ik heb vooral op Brian Brobbey en Luuk de Jong gelet."

Bezig met laden …