voetbalzone

Essien baalt flink: ‘Ik heb er alles aan gedaan om het WK te halen’

Robert Smid04 jun 2010, 12:47
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2010, 12:47
Advertentie
/

Ghana en Michael Essien treuren. De middenvelder van de Afrikaanse formatie is er kapot van dat hij niet bij de 23-koppige selectie van de Ghanezen zit vanwege zijn knieblessure. Die houdt hem al sinds januari, toen hij geblesseerd raakte tijdens de Afrika Cup, aan de kant. Essien zal het toernooi vanaf de zijlijn moeten volgen.

Essien hoopte dat hij fit zou zijn voor het begin van het WK in Zuid-Afrika, maar er is gebleken dat de kniebanden van de middenvelder van Chelsea nog altijd niet volledig zijn hersteld. Gevolg is dat Essien een rustige zomervakantie tegemoet gaat. “Sinds mijn blessure heb ik keihard gewerkt om terug te keren bij Chelsea en het WK te halen”, aldus Essien tegenover de officiële website van Chelsea. “Maar het mocht niet zo zijn.”

“Ik moet accepteren dat ik het WK niet ga spelen. Een week geleden heb ik het uiteindelijke antwoord gekregen van de medische staf van zowel Chelsea en Ghana. Daar was een bijeenkomst, waarbij ook de spelers van Ghana aanwezig waren. Ze bleven voor mij. Het was een emotioneel moment dat ze de moeite namen om mij te ondersteunen. Maar ik zal ze de hele maand blijven toejuichen."

Bezig met laden …