voetbalzone

Essien, Gyan en Muntari wekken woede Ghanese voetbalbond

Daniel Cabot Kerkdijk18 nov 2009, 14:08
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2009, 14:08
Advertentie

De Ghanese voetbalbond (GFA) is woedend op Michael Essien, Sulley Muntari en Asamoah Gyan. Volgens lokale media heeft het drietal maandagavond geweigerd naar Luanda af te reizen voor de oefeninterland tegen Angola. Zonder opgaaf van reden zouden de Ghanese internationals er dinsdagavond voor gekozen hebben naar hun respectievelijke clubs in Europa terug te keren.

De GFA is niet te spreken over het incident en is van plan disciplinaire maatregelen te nemen tegen de hoofdrolspelers. In een officiële verklaring benadrukt de nationale voetbalbond dat geen enkele speler van het drietal toestemming van bondscoach Milovan Rajevac had om het trainingskamp te verlaten dan wel níét deel te nemen aan de interland in en tegen Angola.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat spelers van The Black Stars voor dergelijke ophef zorgen. In Ghana is men van mening dat het drietal ongeacht hun status gestraft moet worden voor hun daden. Dit met oog op de naderende editie van de Afrika Cup en de verstoorde harmonie binnen het nationale elftal.

Alleen Stephen Appiah en Samuel Inkoom hadden van Rajevac toestemming gekregen om het treffen in Luanda te laten schieten, en de papieren rompslomp rond hun werkvergunning af te ronden. De ontstane commotie rond Muntari en Gyan zal in het voordeel van Kwadwo Asamoah, Prince Tagoe en Dominic Adiyiah zijn. Essien wordt gezien als een onmisbare schakel bij de WK-deelnemer.

Bezig met laden …