voetbalzone

Essien: 'Ik wil gewoon weer spelen voor de nationale ploeg van Ghana'

Bart Kruyt05 okt 2010, 18:23
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2010, 18:23
Advertentie

Michael Essien zegt gewoon weer te willen uitkomen voor de nationale ploeg van Ghana. De middenvelder van Chelsea miste door een blessure zowel de Afrika Cup in januari als het WK in Zuid-Afrika, maar nu hij weer fit is wil hij weer meedoen met de Black Stars. Zijn afwezigheid bij het Afrika Cup-kwalificatieduel met Swaziland, 5 september, was afgesproken met de inmiddels vertrokken bondscoach Milovan Rajevac.

/

“Ik heb de bondscoach destijds gesproken en hij gaf me rust, totdat ik mijn fitheid weer op orde zou hebben”, verklaart Essien tegenover ESPN zijn absentie. De Ghanees baalt van het vertrek van Rajevac. “Het is jammer dat hij is vertrokken maar we zullen zien wie er voor in plaats komt. Ik wil in ieder geval weer terugkeren.”

Over zijn eigen spel na zijn blessure is de middenvelder tevreden. “Ik vind dat ik beter ben gaan passen, maar ik moet nog werken aan mijn doelpuntengemiddelde. Voordat je de bal krijgt moet je al weten waar je hem vervolgens naartoe moet spelen. Ik probeer dat nu te doen en mijn passes worden steeds beter”, aldus Essien.

Bezig met laden …