voetbalzone

Essien verwacht start van WK in Zuid-Afrika te gaan halen

Matthijs van Laar19 mei 2010, 18:18
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2010, 18:18
Advertentie

Michael Essien verwacht op tijd fit te zijn voor het WK in Zuid-Afrika. De middenvelder van Chelsea en Ghana staat al sinds januari aan de kant met een slepende knieblessure, maar woensdag liet hij weten dat de medische staf van zijn club waarschijnlijk toestemming zal verlenen om hem af te laten reizen.

/

“Ik ben nagenoeg hersteld”, zei Essien, die tijdens de Afrika Cup in de wedstrijd tegen Ivoorkust zwaar geblesseerd raakte. “Zeer waarschijnlijk kan ik voorafgaand aan het WK nog een oefenwedstrijd voor mijn land spelen. Dat betekent dat ik er straks in Zuid-Afrika bij kan zijn.” De 27-jarige oud-speler van Olympique Lyon voerde woensdag overleg met afgevaardigden van de bond en zijn club.

Essien liet eerder al weten dat hij bewust lang had gewacht alvorens in overleg te treden met de bond en zijn werkgever. “We hebben gewacht tot het seizoen voor Chelsea erop zat, maar nu is het tijd voor duidelijkheid”, zei hij dinsdag. De Afrikaan, die ook over een Frans paspoort beschikt, speelde tot op heden 51 interlands voor The Black Stars.

Bezig met laden …