voetbalzone

Essien vindt niet oproepen Muntari bij Ghanees elftal onbegrijpelijk

Robert Smid28 dec 2009, 13:07
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2009, 13:07
Advertentie

Michael Essien zet zijn vraagtekens bij het keuzebeleid van de Ghanese bondscoach Milovan Rajevac. De Serviër besloot om Sulley Muntari buiten de selectie te houden voor de Afrika Cup van aankomende maand, nadat hij zich ondisciplinair zou hebben gedragen bij de nationale ploeg. Essien kan niet begrijpen waarom één van de ervaren krachten van Ghana voor het toernooi buiten de selectie is gelaten.

/

"We zitten in één van de zwaarste groepen tijdens de Afrika Cup (Ivoorkust, Togo, Burkina Faso, red.). Het is daarom belangrijk dat we met de sterkste en meest ervaren ploeg op de proppen komen. Zo kunnen we een gooi naar de titel doen en ons direct goed voorbereiden op het aankomende WK", zo liet Essien weten. "Muntari is een speler van wereldklasse die veel ervaring op heeft gedaan in Europa."

"Hij heeft ontzettend hard gewerkt voor ons in het verleden. Tijdens de vorige editie van de Afrika Cup hadden we allebei malaria opgelopen. Ondanks dat hebben we keihard gewerkt om de Black Stars naar een goed resultaat tijdens het toernooi te helpen. Omdat we zo van ons land houden."

De voornaamste reden dat Muntari buiten de selectie is gelaten lijkt omdat hij niet op kwam dagen bij de laatste oefeninterland tegen Angola. Ook Asamoah Gyan en Essien zelf meldden zich toen af. "Ik snap echter niet waarom alleen hij nu is gestraft door de bondscoach, terwijl wij wel gewoon bij de selectie zitten. En daarbij: Muntari brengt kwaliteit in het veld, geen ondisciplinair gedrag. We hebben hem nodig om te excelleren", aldus een boze Essien.

Bezig met laden …