voetbalzone

Esteche: veertig duels schorsing en contractontbinding

04 apr 2009, 09:49
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2009, 09:49
Advertentie
Hij riskeerde zelfs zestig wedstrijden te worden geschorst, maar Francisco Esteche kreeg zaterdag een schorsing van veertig wedstrijden opgelegd. De middenvelder van Jorge Wilstermann uit Bolivia wordt bestraft voor het belagen van de dienstdoende scheidsrechter Joaquín Antequera in het duel met Universitario (2-2).

Na ruim een half uur spelen kreeg de 35-jarige Paraguayaan de rode kaart omdat hij Antequera van twee rake schoppen had voorzien. Een rechtbank in Cochabamba zag zaterdag geen andere mogelijkheid dan de hoofdrolspeler de minimumeis volgens het Boliviaanse sportrecht, veertig wedstrijden, op te leggen.

Esteche, die onder andere in 2002 met Olimpia de Paraguay de Copa Libertadores won, kreeg in 2006 in eigen land reeds een schorsing voor een soortgelijk incident. Toen werd hij naar eigen zeggen geprovoceerd door de leidsman. Wilstermann-preses Osvaldo Delgadillo heeft laten weten dat de contractontbinding reeds een feit is.

Opmerkelijk genoeg is het niet de eerste keer dat scheidsrechter Antequera wordt belaagd door een veldspeler. Maximiliano Blanco, aanvaller van Blooming de Santa Cruz, kreeg vorig jaar een schorsing van veertig wedstrijden opgelegd vanwege het belagen van de scheidsrechter. Ook hij zou zogenaamd geprovoceerd zijn.
Bezig met laden …