voetbalzone

Estland rondt door duel met Frankrijk ultieme spaaractie af

Erik van Dam05 jun 2012, 23:05
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2012, 23:05
Advertentie

De één spaart plakplaatjes en de ander postzegels, maar de nationale bond van Estland spaart iets heel anders. Het land sprak in januari van dit jaar een oefeninterland af met Frankrijk en de reden daarvoor was wel heel bijzonder; als Estland tegen les Bleus zou spelen, zouden alle landen die bij de UEFA zijn aangesloten een keer tegenstander geweest: een unieke prestatie die dinsdagavond werkelijkheid werd.

/

“Samen met Estland heeft de UEFA 53 landen onder haar hoede. Tegen de andere 51 hebben we al gespeeld”, kondigde de Estse bond vijf maanden geleden al aan. Het was blij dat het tijdens de EK-kwalificatiereeks werd gekoppeld aan Servië, want dat land en Frankrijk waren de enige landen waartegen men nog nooit had gespeeld. Wonderlijk genoeg werd Servië uiteindelijk groepsopponent.

Estland, dat dinsdag kansloos met 4-0 de boot in ging tegen EK-ganger Frankrijk, heeft nu dus het officiële record op zijn naam geschreven. Bijzonder, aangezien het land slechts 1,3 miljoen inwoners telt en pas sinds 1992 officieel lid is van de Europese bond. “De meest nationale teams spelen acht tot elf interlands per jaar, wij hebben er meer gespeeld omdat we ervaring wilden opdoen”, aldus bondsvoorzitter Mikel Uiboleht.

Bekijk hier de samenvatting van Frankrijk - Estland:

Bezig met laden …