Estrela Amadora wint, maar Porto bemachtigt finaleplek

22 apr 2009, 23:31
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2009, 23:31
De finale van de Portugese beker zal gaan tussen FC Porto en Paços Ferreira. Woensdagavond ging de koploper van de competitie weliswaar met 2-1 onderuit op bezoek bij Estrela Amadora, maar dat hinderde niets gezien de 2-0 overwinning die het vorige maand thuis boekte.

Voor Estrela, dat zich dit seizoen moeizaam staande houdt in de middenmoot, leek het na vier minuten al over en sluiten. Ernesto Farías luisterde zijn spaarzame basisplaats op door al snel de openingstreffer aan te tekenen. Porto kwam daarmee over twee wedstrijden bezien op een riante 3-0 voorsprong, wat het verhaal voor Estrela alleen maar onmogelijker maakte.

De ploeg liet echter zien over karakter te beschikken, en vocht zich een weg terug in de wedstrijd. Nog voor rust keerde het spitsenduo Rui Valera en Anselmo Gonçalves namelijk het tij door te scoren, waarmee Estrela weer hoop kreeg. Twee doelpunten extra en de weegschaal zou doorslaan naar de kant van de thuisclub.

FC Porto liet zich echter niet gek maken en gunde de kleine club de zege in de return. De ploeg van Manuel Jesualdo Ferreira staat nu in de finale en krijgt daarmee kans op eerherstel na de verloren finale van vorig jaar tegen Sporting Portugal. Die ploeg is dit keer niet de opponent; het werd in de vierde ronde al uitgeschakeld. De andere finalist is Paços Ferreira; dat rekende over twee duels bezien af met Nacional (2-2 en 2-3).