voetbalzone

Estse globetrotter kijkt uit naar nieuw avontuur bij Go Ahead: ‘Komoptan!’

Robin Bruggeman21 jun 2016, 16:34
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2016, 16:34
Advertentie

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met een Estse international. Henrik Ojamaa versleet in zijn loopbaan al een flink aantal clubs en zal volgend seizoen proberen om bij de promovendus zijn doelpunten te maken. Hij kwam voor het laatst uit voor het Oostenrijkse Wacker Innsbruck, maar was ook al eerder actief in Nederland, toen Alemannia Aachen hem verhuurde aan Fortuna Sittard.

/

“Als jonge jongen ben ik vanuit Estland vertrokken naar Derby County. Daarna heb ik vele voetballanden aangedaan”, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. “Overal heb ik ervaring opgedaan en me verder kunnen ontwikkelen. Ik heb in de voorronde van de Champions League gespeeld, in de groepsfase van de Europa League, ben Pools kampioen geworden met Legia Warschau en heb 23 interlands gespeeld. Ik ben ontzettend blij dat ik al die ervaring nu mee kan nemen naar Deventer.”

Ojamaa weet dat hard werken de basis is voor zijn slagen in Deventer. Hij kijkt dan ook enorm uit naar het nieuwe seizoen en hoopt dat hij de fans van Go Ahead snel voor zich kan winnen. Hij spreekt tot nu toe in ieder geval al één woordje Nederlands: “Komoptan! En die gebruik ik graag”, sluit hij lachend af.

Bezig met laden …