Estudiantes kroont zich voor vijfde maal landskampioen van Argentinië

Daniel Cabot Kerkdijk12 dec 2010, 23:30
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2010, 23:30

Estudiantes de La Plata heeft zondag het Torneo Apertura op haar naam geschreven. De club uit Buenos Aires won de thuiswedstrijd tegen Arsenal de Sarandí met 2-0 en eindigde met twee punten voorsprong op Vélez Sarsfield. Het is voor Estudiantes de vijfde landstitel uit haar geschiedenis.

/

Arsenal de Sarandi was een stugge tegenstander en dolf pas in de laatste twintig minuten het onderspit. Gastón Fernández maakte in de 73e minuut de bevrijdende openingstreffer, Hernán Rodrigo López zorgde voor het slotakkoord. Vélez Sarsfield won zelf ook, met 0-2 in de uitwedstrijd tegen Racing.

Estudiantes, met onder anderen Juan Sebastián Verón op de loonlijst, won veertien van de negentien wedstrijden in de eerste seizoenshelft. Driemaal werd geremiseerd, twee keer ging een wedstrijd verloren. Los Pincharratas incasseerden in de gehele eerste seizoenshelft slechts acht tegendoelpunten.