voetbalzone

Estudiantes verslaat Pohang en wacht op Barcelona of Atlante

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2009, 18:27
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 18:27
Advertentie

Estudiantes de la Plata heeft zich dinsdag als eerste ploeg voor de finale van het WK voor clubteams geplaatst. De Argentijnse club, die de Copa Libertadores in haar bezit heeft, was een maatje te groot voor Pohang Steelers uit Zuid-Korea: 1-2. De komende tegenstander komt uit de andere halve finale tussen Atlante en Barcelona.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Estudiantes. Een acrobatische poging van Mauro Boselli ging tegen de paal. Op slag van rust namen de Argentijnen een minieme voorsprong. Een vrije trap van Leandro Benítez ging aan alles en iedereen voorbij: 0-1. Vlak na de hervatting tekende Benítez op aangeven van Enzo Pérez voor het belangrijke tweede doelpunt.

In het tweede bedrijf ging Pohang helemaal los, in negatief opzicht welteverstaan. Jae Won Hwang kreeg zijn tweede gele kaart, maar ondanks de ondertalsituatie maakte Denilson de aansluitingstreffer. De voorsprong van Estudiantes kwam niet meer in gevaar. Kim Jae Yong ontving eveneens zijn tweede gele kaart, en keeper Shin mocht ook inrukken omdat hij hands buiten het strafschopgebied maakte.

Verdediger Clemente Rodríguez had het slotakkoord kunnen verzorgen, maar na een goede individuele actie trof hij het aluminium. Komende zaterdag staat de finale van het mondiale eindtoernooi op het programma. Het was voor Estudiantes de eerste wedstrijd van het toernooi. Dat geldt woensdag eveneens voor Barcelona, dat als houder van de Champions League aantreedt.

Bezig met laden …