voetbalzone

Eto’o baalt van eliminatie: ‘Mijn seizoen was afgestemd op dit toernooi’

Erik van Dam22 jun 2010, 14:33
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 14:33
Advertentie

Samuel Eto’o baalt stevig van de roemloze aftocht van Kameroen op het WK 2010. De Ontembare Leeuwen werden vooraf hoger ingeschat, maar liggen er al na twee groepsduels uit. De laatste wedstrijd Oranje doet er al niet meer toe. Dat is een fikse streep door de rekening van de spits, die zijn seizoen juist had afgestemd op het WK.

/

“Het enige waar ik aan kon denken, was dit toernooi”, stelt Eto’o dinsdag. “Dat maakt de uitschakeling wel heel moeilijk voor me. Het is voor ons doen niet normaal om als laatste in de groep te eindigen.” Voor aanvang van het toernooi was het nog maar de vraag of Eto’o in actie zou komen voor zijn land, nadat legende Roger Milla kritiek op hem had geuit.

De spits van Internazionale besloot echter alsnog uit te komen voor Kameroen. Met zijn enorme interlandervaring leek hij dan ook een groot wapen te gaan worden. Na de 1-0 nederlaag tegen Japan en de 2-1 nederlaag tegen Denemarken is het echter over en sluiten voor de aanvaller. “Er komen wel weer betere dagen. Denemarken was gewoon beter dan wij in de tweede wedstrijd. Zo simpel is het, helaas”, aldus de spits.

Bezig met laden …