voetbalzone

Eto'o: 'Dit is zonder meer de grootste ontgoocheling in mijn carrière'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2010, 08:31
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2010, 08:31
Advertentie

Voor Samuel Eto'o is het WK nu al uitgedraaid op een debacle. De spits won twee keer op rij de Champions League (met Barcelona en Internazionale), maar als aanvoerder van Kameroen kan hij voor de tweede keer in een half jaar maar geen stempel drukken. Na de uitschakeling in de kwartfinale in de Afrika Cup tegen latere winnaar Egypte volgde zaterdag eliminatie in de poulefase.

/

"Dit is zonder meer de grootste ontgoocheling in mijn carrière,'' reageerde Eto'o na de uitschakeling van Kameroen op het WK. "Ik heb het hele seizoen gewerkt om hier in topvorm te verschijnen en met Kameroen zo ver mogelijk te komen. Nu eindigt het avontuur al na vijf dagen. Het is een grote teleurstelling, maar ik heb alles gegeven wat ik mijn in benen en mijn hart had.''

Na nederlagen tegen Japan (1-0) en Denemarken (2-1) strijdt Kameroen alleen nog om de eer tegen Nederland. "Voor het Kameroense volk willen we in schoonheid eindigen, maar simpel zal het niet zijn." Bondscoach Bert van Marwijk zal in de laatste groepswedstrijd mogelijk reservespelers inzetten. Nederland is al eerste land geplaatst voor de achtste finales van het WK.

Bezig met laden …