Eto’o doet Fenerbahçe pijn met goal en assist; Van Persie valt in en scoort

Gijs Freriks05 feb 2016, 19:57
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2016, 19:57

Fenerbahçe is tegen zijn tweede nederlaag van het Süper Lig-seizoen aangelopen. De Gele Kanaries gingen vrijdagavond met 4-2 ten onder tegen Antalyaspor en Robin van Persie, die één helft meedeed, kon daar ook weinig aan veranderen. Hij maakte nog wel het laatste doelpunt voor Fenerbahçe. Fener blijft met 46 punten wel aan kop gaan in de competitie.

Fenerbahçe ontsnapte na drie minuten al aan een achterstand toen Michal Kadlec een bal voor de lijn weghaalde. Aan de andere kant zorgde Fernandão vervolgens voor dreiging, maar de tegenstander toonde zich het meest effectief in de Antalya Arena. Vijf minuten voor rust nam Samuel Eto’o een slecht weggewerkte bal op de borst aan en volleerde hij het leer naar de verre hoek: 1-0. Vítor Pereira greep in de rust in en verving Ozan Tufan door Van Persie.

De Nederlander kon een nederlaag als gezegd niet voorkomen en zag hoe Antalyaspor na 54 minuten op 2-0 kwam door toedoen van Danilo, die zich overigens wel in buitenspelpositie bevond. Na een counter maakte Jean-Makoun er op aangeven van Eto’o vervolgens 3-0 van en de eretreffer kwam van de voet van Bruno Alves. De verdediger schoot uit een vrije trap prachtig raak. Sakib Aytac en Van Persie (strafschop) bepaalden hierna de eindstand op 4-2.