voetbalzone

'Eto'o gaat toch weer voor het grote geld en vraagt tien miljoen per jaar'

Bart Kruyt23 mei 2014, 11:30
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2014, 11:30
Advertentie

Samuel Eto'o gaf deze week aan dat hij in de Champions League wil blijven spelen, maar mogelijk kiest hij toch weer voor het grote geld. Volgens Goal is Guangzhou Evergrande, de kampioen van China, in gesprek met Eto'o over een samenwerking. De salariseisen van de aanvaller zijn echter pittig: Eto'o zou tien miljoen euro per jaar willen gaan verdienen bij de ploeg van Marcello Lippi.

voetbalzone

Guangzhou is best bereid om flink te betalen voor de routinier, maar hoopt dat de eis van Eto'o nog iets wordt bijgesteld. Lippi wil de 33-jarige man uit Kameroen in ieder geval erg graag hebben en heeft zijn komst tot een prioriteit gemaakt. Eto'o, die in 34 wedstrijden 12 keer scoorde voor Chelsea, heeft een aflopend contract in Londen en is dus binnenkort transfervrij.

Guangzhou schijnt vertrouwen te hebben in de komst van Eto'o, maar heeft met de 31-jarige Alberto Gilardino van Genoa nog een plan B achter de hand. Eto'o weet wat het is om flink te verdienen: eerder kreeg hij bij het Russische Anzhi Makhachkala nog twintig miljoen per jaar. Destijds was hij de best betaalde voetballer van de wereld.

Bezig met laden …