voetbalzone

Eto'o: 'Het WK was teleurstellend, maar we gaan weer bouwen’

Bart Kruyt03 jul 2010, 19:49
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 19:49
Advertentie

Kameroen zal het WK snel moeten vergeten en de aandacht vestigen op de toekomst, zo stelt topschutter Samuel Eto’o. De Afrikanen werden uitgeschakeld in een groep met Nederland, Japen en Denemarken, ondanks dat het land voor aanvang van het toernooi als grote Afrikaanse hoop werd bestempeld.

/

“We zijn allemaal teleurgesteld. We wilden een goed WK spelen, maar dat is niet gelukt. We kunnen echter niet meer terug en gaan kijken naar de toekomst”, zo stelt Eto’o. De aanvaller is zich ervan bewust dat de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup al in september beginnen. “De toekomst komt snel, al in september, en we gaan reorganiseren en een stèrke comeback maken”, voorspelt Eto’o.

Kameroen moet het in de kwalificatiegroep voor de Afrika Cup opnemen tegen Senegal, Congo en Mauritius. De ploeg zal het moeten stellen zonder Paul Le Guen, die ontslag nam na het WK. Eto’o laat weten dat het slecht WK-avontuur niet alleen de schuld is geweest van de coach. “We waren allemaal verantwoordelijk. Iedereen is teleurgesteld, maar hopelijk kunnen we weer vooruit en de trots van het land herstellen.”

Bezig met laden …